2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MDF köszöni a választóknak

Köszöntet illeti a választókat azért, hogy az európai parlamenti (EP) választáson Budapesten sokan vettek részt és hogy nagy számban voksoltak az MDF-re - nyilatkozta Vaskor László hétfőn az MTI-nek.
2009. június 8. hétfő 17:35 - HírExtra
Az MDF fővárosi frakcióvezető-helyettese örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a párt politikáját "ilyen szép számban támogatták".

Budapesten az MDF a XVIII. kerületben szerezte meg a legtöbb szavazatot, 7,13 százalékot. A legkevesebbet pedig az I. és a VI,. kerületben kapta, ahol egyaránt 5,67 százaléknyi voksot gyűjtött be.

Az MTI információi szerint az MDF-ben az EP-választást követő időszakra halasztott személyi döntések során rövidesen tisztújítás lesz a párt budapesti elnöki posztján. A tisztségről nemrég lemondott Porkoláb Mátyás helyét várhatóan a Dávid Ibolya bizalmi emberének számító Vaskor László veszi majd át.

Az MDF szerdai országos választmányi ülését követően a június 20-i országos gyűlés után gyorsulhatnak fel a személyi mozgások, változások. A párt háromfős fővárosi frakciójából Hock Zoltán és Katona Kálmán egyaránt elutasítja a Dávid Ibolya által képviselt irányvonalat, azt, hogy a korábban jobboldali párt szerintük baloldali jellegűvé vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását