2024. május 18. - Erik, Alexandra

Botrány és fenyegetőzés az ülésen

Botrányba fulladt a piliscsabai képviselő-testület "óvodaépítési ügyet" újratárgyaló rendkívüli, nyílt ülése hétfőn, amelynek végén többen szidalmazták, sőt halálosan megfenyegették a polgármestert.
2009. június 9. kedd 13:00 - HírExtra
Solti Gábor elmondta, hogy képviselői kezdeményezésre ültek ismét össze az 550 millió forintos EU támogatásban részesült, ám a közbeszerzési eljáráson "elvérzett" ügyben. Amikor a körülbelül negyven tagú hallgatóság számára kiderült, hogy magára a közbeszerzési eljárás érvénytelenítésének tárgyalására, illetve megváltoztatására egy korábbi önkormányzati rendelet szerint nincs mód, elszabadultak az indulatok.

A polgármester szerint botrányos, vulgáris, a község vezetőjét és a jegyzőt, illetve az őket támogató képviselőket súlyosan sértő megjegyzések hangzottak el, miközben lökdösődni kezdtek a tiltakozók. Solti Gábor elmondta, hogy őt magát "megdöglesz ma éjjel" felkiáltással életveszélyesen megfenyegették.

A rendbontás miatt a polgármester és a jegyző külön-külön értesítette a pilisvörösvári rendőrőrsöt, ahonnan járőrt küldtek ki. A rendőrőrs vezetője az MTI-nek azt mondta: hivatalból nem indul eljárás a hétfőn történtek miatt, a járőr megjelenése után lecsitultak a kedélyek a községházán. Solti Gábor polgármester még nem döntött arról, hogy tesz-e feljelentést a személyét ért fenyegetés miatt.

A község vezetője elmondta, az önkormányzat azért hozott korábban olyan rendeletet, amely szerint nem lehet újratárgyalni a közbeszerzési ügyekben született döntéseket, mert volt már példa arra, hogy megtették ezt, ám a versenyben a "második körben" alulmaradt vállalkozók pereltek, ami a községnek nyolcmillió forintjába került. Solti Gábor május 10-én megválasztott polgármestere hangsúlyozta: a tiltakozások ellenére sincs az EU-s támogatáson felüli 250 milliós plusz forrása a településnek óvodaépítésre.

Piliscsaba önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által 500 millió forinttal támogatott óvodaépítésre kiírt közbeszerzési eljárást június 2-án érvénytelenítette arra hivatkozva, hogy a benyújtott legolcsóbb ajánlat is 92 millióval meghaladta a költségvetésben előirányzott összeget. A döntésre válaszul helyi lakosok és civil szervezetek június 5-én, a községháza előtt demonstrációt szerveztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását