2024. május 23. - Dezső

Luxusszállodát repítettek a levegőbe

Több embert megölt és megsebesített kedd este egy robbanás egy pesavari szállodában, Pakisztán északnyugati határvidékén, nem messze attól az övezettől, ahol a hadsereg hadjáratot indított az iszlamista szélsőségesek ellen.
2009. június 9. kedd 22:58 - HírExtra
A tartomány rendőrfőnöke által kiadott legfrissebb jelentés szerint 11 ember vesztette életét, és 46-an sebesültek meg. Az adatok nem véglegesek. A szemtanúk azt mondták, hogy egy csoport fegyveres támadta meg a Pearl Continental luxusszállót, s ezután nagy robbanás hallatszott. A sebesültek között külföldiek is vannak. A merénylet körülményei még nem világosak, de úgy tűnik, hogy egy szállítmányt hozó gépkocsiba rejtettek el egy pokolgépet. Egy rendőr szerint valószínűleg öngyilkos merénylet történt.

Erre az ötcsillagos szállodára fokozottan vigyáznak, mert a külföldiek és a gazdag pakisztániak kedvenc helye, és ezért egyben a merénylők kiemelt célpontja is. Gépkocsik nem parkolhatnak előtte, és a főbejárathoz csak biztonsági ellenőrzés után, betontömbök és fémkorlátok között kanyarogva lehet behajtani.

Egyelőre senki sem vállalta a felelősséget a robbantásért, de a tálib szélsőségesek korábban megtorlást helyeztek kilátásba a hadsereg akciója miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását