2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szoci demagógia

Miért baj az a Fidesz szóvivője szerint, ha a kormány támogatja a rászorulókat? - kérdezte Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója a Fidesz szóvivőjének, Szijjártó Péternek írott nyílt levelében szombaton.
2009. június 13. szombat 18:29 - HírExtra
"Tegyük félre, ki milyen színben politizál, most mint felelős országgyűlési képviselő, őszintén kérdezem tőled, mi a bajod ezekkel az intézkedésekkel" - olvasható a nyílt levélben, melynek tartalmát Tóbiás József az MTI-vel is ismertette.

A frakcióigazgató azt kérdezi az ellenzéki politikustól, miért gond az, hogy a kormány által kezdeményezett kríziskezelő alapba befizessenek azok, akiknek lehetőségük van rá, akiknek az elmúlt években az állam nyújtott segítséget.

Hozzátette: az alap a költségvetés helyett támogatja a nehéz helyzetben lévőket.
"Mi a bajod azzal, hogy ha egy átlagos jövedelmű család 2010-től több pénzt kap majd kézhez, és ennek a fedezete a vagyonadó? Miért baj az, hogy aki rászorul, annak több járjon azoktól, akiknek több van?" - sorolta kérdéseit a kormánypárti képviselő.
Tóbiás József azt is tudakolta a Fidesztől, hogy miért mennek "egyszerre északnak és délnek".

A frakcióigazgató pénteken sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az MSZP egyszeri felajánlást vár Magyarország száz leggazdagabb emberétől, az országos és helyi politikusoktól, valamint a bankoktól és vállalkozásoktól a kríziskezelő alap feltöltésére.

Magyarország első száz leggazdagabb vállalkozója személyesen vállaljon egyszeri segítséget az alap feltöltésében, ugyancsak vállaljon szerepet minden politikus, legyen országos, vagy önkormányzati - közölte akkor a kormánypárti képviselő. Hozzátette: ugyanezt várják minden olyan vállalattól, pénzintézettől és banktól, amely állami segítséget kapott az elmúlt években azért, hogy működni tudjon.

Erre reagálva Szijjártó Péter felháborítónak nevezte a javaslatot. Úgy fogalmazott: felháborító, amit a szocialisták művelnek a szociális területen. Elvették a 13. havi nyugdíjat, lerövidítették a gyest és a gyedet, befagyasztják a családi pótlékot, az áfa emelésével drágul minden, s ezt követően azt gondolják, hogy ha "körbeadnak egy befőttes üveget", majd megoldódik minden.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását