2024. május 17. - Paszkál

Előre hozott választásokat követelnek a civil szervezetek

Azonnali előre hozott választást követeltek a Civil Összefogás Fórum által a Hősök terére meghirdetett demonstráció szónokai vasárnap délután Budapesten.
2009. június 14. vasárnap 19:05 - HírExtra
Csizmadia László, a Patrióták a Gazdaságért és a Közjóért Egyesület elnöke mintegy 1500 ember előtt azt mondta: ha azonnali hatállyal nem oszlatják fel a parlamentet és nem írják ki az előre hozott választásokat, akkor országos sztrájkot és polgári engedetlenséget hirdetnek.

Az elnök szerint egy lehetőleg kétharmados többséggel rendelkező, jobboldali szövetség hatalomra jutása a kívánatos - ehhez még annyit tett hozzá, hogy csak olyan pártprogramra szabad szavazni, amely a civilek követeléseit komolyan veszi és meg is valósítja.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője úgy fogalmazott: a megjelenő radikális erők inkább az MSZP-től, mint a Fidesz-KDNP-től hódítottak el szavazatokat az európai parlamenti választásokon, míg az SZDSZ 2 százalékos eredményével "a Munkáspárt riválisává" süllyedt.

Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum alapítója és szóvivője arról beszélt, hogy június 19-ét, amikor 1991-ben az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot, nemzeti ünneppé, Magyarország függetlenségi napjává kell nyilvánítani, ezt a következő, nemzeti kormánynak kell megvalósítania. A tömeg erre hosszasan skandálta, "elvtársak, vége!"

A Civil Összefogás Fórum Utolsó figyelmeztetés címmel meghirdetett demonstrációja a Hősök terén kezdődött, majd a résztvevők az Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca érintésével átvonulnak a Kossuth térre. A demonstrálók jobbikos, nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtatnak, a tömegben a Gój és a Nemzeti motorosok is jelen vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását