2024. május 17. - Paszkál

Fókuszban a tüntetők elleni megtorlás

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet felszólította az iráni hatóságokat, hogy haladéktalanul indítsanak vizsgálatot a Mahmúd Ahmadinezsád újjáválasztása ellen tüntetőkkel szembeni rendőri fellépés ügyében.
2009. június 15. hétfő 08:45 - HírExtra
"A rendfenntartó erők által elkövetett megdöbbentő erőszakos jeleneteket haladéktalanul ki kell vizsgálni és az emberi jogok megsértőit bíróság elé kell állítani" - közölte az Amnesty International Közép-Kelet és Afrika Programjának igazgató-helyettese. A londoni székhelyű szervezet közölte: olyan értesüléseket kapott, amelyek szerint civil ruhás rendőrök szombaton gumibotot használtak a Mir Hoszein Muszavit, Ahmadinezsád fő ellenfelét támogató tüntető tömeg feloszlatásához.

A rendőrség azt közölte, hogy 170 tüntetőt vettek őrizetbe, akiket az 1999 óta nem látott mértékű erőszakos cselekmények kirobbantásával vádolnak.

Az Amnesty International szerint "mindenki, akit csak azért vettek őrizetbe, mert átláthatóságot követelt és a választási eredmények ellen tiltakozott, politikai fogoly, akit haladéktalanul és feltételek nélkül szabadon kell engedni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását