2024. május 17. - Paszkál

Kezdődik a sunnyogás a Margit híd körül?

A Margit híd felújítására kiírt közbeszerzés jövő szerdai eredményhirdetésének 30 napos elhalasztását kezdeményezi a Főpolgármesteri Kabinet, mivel a rekonstrukcióhoz szükséges plusz pénzről csak egy nappal később tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.
2009. június 16. kedd 11:52 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint a Margit híd felújításával összefüggő kérdésekkel Demszky Gábor főpolgármester indítványára Becker László főmérnök szóbeli előterjesztése alapján foglalkoztak.

Csakúgy, mint egy hete, ezúttal sem véglegesítette álláspontját a kabinet arról, hogy milyen beruházások halasztásával vagy lemondásával teremtenék elő a Margit híd felújításához szükséges plusz 15 milliárd forintot.

A tartalékkal együtt tervezett 14,8 milliárd forint mérnökárat jelentősen meghaladó árajánlatokat nyújtott be a közbeszerzésre jelentkező két cégcsoport. Emiatt az előzetes becslések szerint további 15 milliárd forintot kellene előteremtetnie a fővárosi önkormányzatnak - jegyezte meg Nyáry Krisztián.

A Városháza kommunikációs igazgatója elmondta azt is, hogy a szakértők az 1-3-as villamosvonal meghosszabbításának és az M-5-ös Ipacsfa közútépítés egy részének későbbre halasztását vizsgálják. Néhány, korábban tervezett kerékpárút-építés költségét pedig uniós forrásokkal váltanák ki. Így összességében 17 milliárd forintot lehetne megtakarítani. Erről és az esetleges egyéb alternatívákról jövő hétfőn a kabinet, csütörtökön pedig a közgyűlés tárgyal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását