2024. május 3. - Tímea, Irma

Vallott a molotovos rabló

Beismerte két patika kirablását az a korábban többszörösen büntetett előéletű 30 éves budapesti férfi, aki késsel és Molotov-koktéllal követte el a bűncselekményeket - közölte Horváth Antal, a BRFK észak-pesti bűnügyi régiójának parancsnoka pénteken sajtótájékoztatón.
2009. június 19. péntek 13:32 - HírExtra
A férfit június 15-én fogták el, miután kirabolt a XIV. kerületben, a Fogarasi úton egy patikát. Horváth Antal elmondása szerint amikor a férfi belépett a gyógyszertárba, az egyik vásárlónak feltűnt a gyanús viselkedése, ezért a vevő kiment az utcára és értesítette a rendőrséget. Közben az arcát maszkkal eltakaró rabló 233 ezer forintot zsákmányolt a patikában és a bevételt a ruhájába rejtve próbált elmenekülni. A rendőröket segítségül hívó vásárló azonban követte őt az utcán, így sikerült a rendőröknek elfogniuk a tettest.

A férfiről kiderült, hogy korábban 17 alkalommal volt büntetve vagyon elleni és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A nyomozók megállapították, hogy három nappal elfogása előtt, június 12-én vélhetően ő rabolt ki szintén egy patikát Újpalotán. A támadó ennél a rablásnál is kést használt, valamint Molotov-koktéllal a kezében a gyógyszertár felgyújtásával fenyegetőzött. A férfi akkor több tízezer forintot zsákmányolt.

Sz. Ferenc mindkét bűncselekménynél ugyanazt a ruhát viselte: arcát kendővel takarta el, kesztyűt viselt és ugyanazokat az eszközöket is vitte magával. A Molotov-koktélt egyik esetben sem használta.

Horváth Antal szerint a férfi megélhetési problémái miatt rabolt. A gyanúsított állítása szerint azért követte el a bűncselekményeket, mert a televízióban látottak alapján úgy vélte, lehet patikát rabolni, a rendőrök úgyse fogják meg a tettest.

A rendőrség vizsgálja, hogy az időközben előzetes letartóztatásba helyezett férfi más patikarablásokkal összefüggésbe hozható-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. június 19. 13:43
Sterilizálni és élete végéig kényszermunkára a Mecseki Uránbányába!!!!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását