2024. május 19. - Ivó, Milán

Elfogadták az új tarifarendszert

Kétórás vita után elfogadta a város új tömegközlekedési tarifarendszerét a debreceni közgyűlés csütörtökön. A testület ellenzéki tagjai és a civil szervezetek elsősorban azt kifogásolták, hogy július 1-jétől megszűnnek az önálló autóbusz-, illetve villamos- és trolibérletek, így azok, akik eddig ilyet vettek, jóval többet fizetnek majd az új kombinált bérletért.
2009. június 25. csütörtök 20:50 - HírExtra
A fideszes többségű debreceni közgyűlés a hosszú vita végén elfogadta az új tarifarendszert. Ennek értelmében július 1-jétől a vonaljegy 240 forint, az általános kombinált bérlet 5890 forint, az arckép nélküli bérlet 17 ezer 670 forint, a kombinált napijegy 820 forint, a kombinált háromnapos jegy 2190 forint, a kisgyerekes kombinált bérlet 2970 forint, a tanuló–nyugdíjas kombinált bérlet 2980 forint lesz.

Az új árak kialakításánál figyelembe vették azt is, hogy július 1-jén emelkedik az áfa- és a jövedéki adó, és az állam csökkenti a tömegközlekedési tevékenységért adandó normatívát. Mindez évente 290 millió forint többletkiadást jelent a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek.
A DKV Zrt. a város önkormányzata döntésének értelmében július 1-jétől a villamos- és trolibuszhálózat mellett a helyi autóbusz-közlekedést is működteti, ezért dolgozták ki az új tarifa- és bérletrendszert. A rendszer bevezetésével egyidejűleg megszűnnek a korábbi szakaszhatárok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását