2024. május 10. - Ármin, Pálma

Beszólt a kormányfő: "Valamit csinálni kell!"

Silvio Berlusconi olasz kormányfő nem zárta ki egy szombati nyilatkozatában, hogy a nyugati országok újabb szankciókat kezdeményeznek Irán ellen az ottani ellenzéki mozgalommal szemben alkalmazott hatósági erőszak miatt.
2009. június 27. szombat 20:18 - HírExtra
Mindketten a görögországi Korfu szigetén nyilatkoztak e kérdésről szombaton, közvetlenül azt megelőzően, hogy szombaton délután megnyílt a NATO-Oroszország Tanács ülése, amelyen várhatóan felújítják a tavaly augusztusi grúziai konfliktus nyomán befagyasztott katonai együttműködést.

Berlusconi a hét legfejlettebb ipari országot és Oroszországot tömörítő Nyolcak országcsoport elnökeként érkezett a szigetre, miután erről előzetesen megállapodott Dmitrij Medvegyev orosz államfővel folytatott, csaknem félórás telefonbeszélgetése során, s egyeztetett a NATO vezetésével is.

Berlusconi azt hangoztatta, hogy "valamit csinálni kell" az iráni ügyben. Miliband viszont úgy érvelt egy újabb szankciós kezdeményezés ellen, hogy helytelen lenne tápot adni az olyan állításoknak, amelyek szerint a szembenállás Iránban voltaképpen Teherán és a Nyugat vitája. Szavai szerint az iráni népnek magának kell döntenie saját kormányáról. Hangsúlyozta viszont, hogy a nyugati kormányoknak továbbra is figyelemmel kell kísérniük az iráni fejleményeket, és továbbra is ki kell mondaniuk, hogy mi aggasztja őket az ottani történésekkel kapcsolatban.

Korfun szombaton csaknem félezer baloldali tüntető tiltakozott a NATO-Oroszország tanácskozás helyszínén, követelve az észak-atlanti szövetség távozását a szigetről, és elítélve a nyugat-európai országok bevándorlási politikáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását