2024. május 17. - Paszkál

Bajnai szerint az IMF is elismeri erőfeszítéseiket

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentése elismeri a magyar kormány eddigi erőfeszítéseit, a kabinet végigcsinálja a meghirdetett programját, nem lesz választási költségvetés - mondta Bajnai Gordon kormányfő szerdán Budapesten egy sajtóértekezleten.
2009. július 1. szerda 17:52 - HírExtra
"A kormány elszántabban, ha kell leszegett fejjel végig megy ezen az úton, és végigcsinálja azt a programot, amellyel Magyarországot ismét a növekedés és a stabilitás pályára állíthatjuk. Ebből a szempontból nagyon pozitív az IMF most közzétett jelentése is, hiszen elismeri mindezeket az erőfeszítéseket" - mondta Bajnai Gordon.

A magyar kormány eddig meghozott döntéseit kedvezően ítélik meg a világban, Magyarország iránt "stabilan erősödik a bizalom", de az is világos, hogy ez a bizalom még törékeny - tette hozzá.

A program legnehezebb részén túl van a kormányzat, az állampolgárokat érintő legfájdalmasabb döntések többségét már meghozták. Még hátravan azonban néhány olyan döntés, amely jelentős takarékosságot vár el az állami szervektől - hangsúlyozta a kormányfő.

A Nemzetközi Valutaalap jelentése azt mutatja, a kormány programja alkalmas arra, hogy Magyarországot kivezesse a válságból. Egyetlen kockázatként azt veti fel, hogy a politikai küzdelem hevében előre hozott választás és egy választási költségvetés lehet Magyarországon - fűzte hozzá.

"Ameddig én vagyok kormányon, addig nem lesz választási költségvetés Magyarországon, hanem tisztességes, becsületes, őszinte, fenntartható költségvetés lesz Magyarországon" - hangsúlyozta Bajnai Gordon.

A cselekvés felelőssége a kormányé, de az ország iránti bizalom a választások közeledtével egyre inkább múlik "a lehetséges kormányzati erők megnyilvánulásain". Közös felelőssége az ország iránti bizalom erősítése a kormánynak és az ellenzéknek - tette hozzá a miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását