2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jövőre már a képviselők is adózni fognak

A jövő év januárjától egyetlen forinthoz sem juthat hozzá képviselő adó- és járulékmentesen, csak számla ellenében vonhat le kiadásokat - közölte pénteken Göndör István a tavaszi parlamenti ülésszakot értékelő nagykanizsai sajtótájékoztatóján.
2009. július 3. péntek 11:49 - HírExtra
A szocialisták frakcióvezető-helyettese - egyben Nagykanizsa országgyűlési képviselője - az általa benyújtott törvénymódosításról és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosításról elmondta: 2007 óta törekszik arra, hogy "ha a társadalomtól nagyobb adózási fegyelmet követelünk", akkor a képviselőknek is nagyobb fegyelmet mutassanak.

Szerinte a jelenlegi adó- és járulékszabályok kikényszerítik, hogy valamennyi országgyűlési képviselő számlákat gyűjtsön. Hozzátette, az új szabályozás szerint legfeljebb a távolabb lakó honatyák járhatnak valamivel jobban, az ő nettó jövedelmük kismértékben akár növekedhet is.

A parlamenti munkát értékelve kitért arra is: a tavasszal hivatalba lépett új kormánnyal az MSZP frakciójában is új stílus honosodott meg, amelynek egyik célja, hogy bebizonyítsa, "milyen álságos a Fidesz viselkedése".

Két példát említve elmondta: a kisebb parlament érdekében a választójogi törvény módosításáról hallani sem akart a Fidesz, holott korábban azt hangoztatták, hogy szerintük kevesebb képviselőre lenne szükség. A holokauszttagadás büntethetőségével kapcsolatban pedig azt mondta: az ellenzék - az egyébként elfogadható módosító javaslatát visszavonva - mégsem állt ki a törvény megszavazása mellett.

Ez utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, hogy "lehet ilyen sunyi módon is támogatni a szélsőjobboldalt", lehet nem állást foglalni, mint ahogy a Magyar Gárda feloszlatása ügyében is tette a Fidesz.

A tavaszi ülésszak alatt végzett országgyűlési munkából kiemelte: a néhány napja életbe lépett adótörvény-módosítások révén adóátrendezés történt, amelynek köszönhetően az átlagos 200 ezer forintos jövedelemből 10-20 ezer forinttal több maradhat a munkavállalóknál. A minimálbérből élőknek az hozhat javulást, hogy a munkáltatókat a járulékszabályok módosításai ösztönözhetik a béremelésre.

Kifejtette, hogy az átrendezés szerény mértékű volt, de jövőre már jobban érezhető lesz a javulás; mindezek a lépések azért fontosak, hogy végre elindulhasson a gazdasági növekedés Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását