2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: szegényes a kormány nyári csomagja

Csak egy "nyári csomag" van, ez pedig a kríziskezelő alap - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője pénteken az MTI-nek Cser-Palkovics András (Fidesz) közleményére reagálva.
2009. július 3. péntek 19:21 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken közölte: a szocialisták újabb brutális megszorító csomagot készítenek elő a költségvetésben, amire viszont semmiféle felhatalmazásuk nincs.

Nyakó István ismertetése szerint a krízisalap a válság miatt nehéz helyzetbe jutott polgárok gyors megsegítését teszi lehetővé. Hozzátette: ez az az alap, amelybe a fideszes képviselők még egyetlen fillért sem tettek bele, pedig az adócsökkentés miatt jövőre az ő jövedelmük is nagyjából tízezer forinttal nő havonta.

Nyakó István szerint "a Fidesznek cinkosa már van, programja még nincs".Elmondta, az már látszik, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a hatalomért az ördöggel is cimborálna, ezért nem támogatta holokauszttagadás büntethetőségét lehetővé tévő alkotmánymódosítást. "Nem merik magukra haragítani a szélsőjobbot, meg a neonáci eszmék hirdetőit" - fogalmazott.

Nyakó István szerint a Fidesz, ha van neki, még mindig titkolja programját, de Orbán Viktor Fidesz-elnök elszólásaiból lassan összeáll a kép. A szóvivő azt mondta, Orbán Viktor sem tehetne mást kormányon, mint a jelenlegi kabinet.

Hozzátette: a Fidesz elnöke is elismerte, hogy a 13. havi nyugdíjat nem állítaná vissza, amíg a gazdaság teljesítménye lehetővé nem teszi, és elismerte azt is, hogy ő is szerződést kötne a Nemzetközi Valutaalappal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

juti54
2009. július 3. 19:30
elege van már mindenkinek ezekböl a tolvajokbol
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását