2024. május 19. - Ivó, Milán

Még megtekinthető a Munkácsy-kiállítás

Két héttel meghosszabbították a Munkácsy-kiállítás nyitva tartását Győrött: a festőóriás képeit így július 19-ig láthatják az érdeklődők a Vastuskós Házban - mondta Perger Gyula, a Xántus múzeum igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.
2009. július 6. hétfő 20:57 - HírExtra
A tárlatot eredetileg július 5-én akarták bezárni, az utóbbi napokban azokban akkora volt az érdeklődők "rohama", hogy a szervezők a hosszabbítás mellett döntöttek.

Április 4. óta csaknem 35 ezer 900 látogató tekintette meg az Egyesült Államokban élő Pákh Imre műgyűjtő kollekciójából rendezett tárlatot, amely nagy valószínűséggel rentábilis lesz - mondta Firtl Mátyás, a múzeumot fenntartó Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat alelnöke. Emlékeztetett arra, hogy a megye és a város összesen 24 millió forintot költött fele-fel arányban a vándorkiállítás győri bemutatására, s a megyei önkormányzat ezen túl még 10 millió forintot fordított a tárlatnak helyet adó Vastuskós Ház felújítására.

Az elmúlt hónapokban a hazaiakon kívül finn, német és francia vendégek tekintették meg a kiállítást. A szomszédos Szlovákiából magyar anyanyelvű diákcsoportokat is fogadtak a Vastuskós Házban.

A közgyűjtemény ötletes kezdeményezései is sokakat vonzottak a páratlan tárlatra. A kiállítás egy-egy részletének megtekintésére ebédidőben invitálták azokat, akik a déli órában egy rövid időt a kultúrára szántak. A tárlat "villámlátogatásához" a múzeum szakértői vezetést is biztosított. A vakok és gyengénlátók számára speciális tárlatvezetést szerveztek, és volt hasonló program a fogyatékkal élő értelmi sérült fiatalok számára is.

A tárlat a festőóriás harmincnál több képét vonultatja fel, áttekintést adva szinte az egész Munkácsy-életműről. A képeken kívül láthatóak a művész személyes tárgyai, amelyek a Békés megyei Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből valók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását