2024. május 5. - Györgyi

Támadhat az új vírus második hulláma?

Az Európai Unió országaiban meghaladja már a tízezret a Mexikóból eredő újfajta vírus okozta megbetegedések száma, és a svéd egészségügyi miniszter arra figyelmeztetett, hogy fel kell készülni a fertőzések második hullámára, amely súlyosabb lehet a mostaninál.
2009. július 6. hétfő 20:03 - HírExtra
Maria Larsson az EU szakminisztereinek svédországi értekezletén azt mondta: fennáll a veszélye, hogy a vírus megváltoztatja jellegét, és az iskolai tanév kezdetével rohamosan terjedni kezd a gyerekek körében. "Fel kell készülni a legrosszabbra, és reménykedni kell a legjobban" - mondta.

Közben a brit nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) bejelentette, hogy újabb, immár az ötödik beteg halt bele a H1N1 vírus okozta fertőzésbe az országban; az áldozat ezúttal egy kilencéves londoni kisfiú.

A gyereknek más súlyos egészségügyi problémái is voltak. Ő a második beteg, aki a brit fővárosban halt meg a fertőzésben április óta, amikor is a mexikói eredetű H1N1 vírus átterjedt Nagy-Britanniára. A múlt héten egy 19 éves fiatalember halt bele a kórba; neki is voltak más komoly egészségügyi problémái.

Az NHS ezzel kapcsolatban ismételten felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az esetek többségében könnyű lefolyású a kór, és a betegnek már néhány nap után jobban kell magát éreznie anélkül, hogy orvoshoz fordulna. Egyesek azonban érzékenyebbek rá: orvoshoz kell fordulniuk az új típusú influenza tüneteinek észlelése esetén azoknak, akik várandósak, nagyon fiatalok vagy 65 éven felüliek, illetve régóta asztmások vagy cukorbetegek.

A járvány, amely miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) júniusban a legmagasabb, hatos fokozatú riasztást rendelte el, már összesen csaknem 80 ezer megbetegedést okozott több mint száz országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását