2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: a kormány még erre is képtelen

A jelenlegi kormány nem képes a rend és a közbiztonság helyreállítására, hiszen hiába mondják, hogy forrásokat adnak a rendőrségnek, ezt sosem teljesítik, csak beszélnek róla.
2009. július 7. kedd 17:40 - HírExtra
Soha annyi rendőr nem távozott még a testülettől, mint az elmúlt három évben - mondta az MTI-nek Kontrát Károly, aki szerint ez a szocialista kormány által okozott, a rendőrség állományában tapasztalható létbizonytalanságra vezethető vissza.

A fideszes országgyűlési képviselő a létszámhiánnyal összefüggésben közölte: megengedhetetlen, a személyi állománynak, az országnak és a költségvetésnek sem jó, ha 38-40 éves rendőrök távoznak a testülettől.

Szólt arról is, hogy több rendészeti szakközépiskola bezárása is oka annak, hogy nincs elég rendőr a testületben. A rendészeti középiskolákba ma is ötszörös a túljelentkezés, de mégsem tudnak felvenni elég diákot - jegyezte meg.

Álláspontja szerint a büntetőjogszabályok nem elég szigorúak. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: a kormánypártok nem támogatták a Fidesz "három csapás"-törvényjavaslatának napirendre vételét, azonban - mint folytatta - ha pártja a következő választások után kormányra kerül, az Országgyűlés haladéktalanul megtárgyalja a javaslatot, "és a parlament majd elfogadja a három csapást".

Közlése szerint ezen túlmenően a rendőrséget meg fogják erősíteni mind létszámában, mind anyagi eszközeiben, mind pedig morálisan.

Ezek együttesen garanciát jelentenek arra, hogy Magyarországon újra legyen közbiztonság, hiszen ma az ország számos területén érzik úgy az emberek, hogy nem élnek biztonságban - mondta Kontrát Károly.

A keddi kormányszóvivői tájékoztatón Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter közölte: az Országgyűlés által múlt héten elfogadott törvénymódosítások célja a közbiztonság megerősítése, hogy Magyarországon nagyobb rend legyen és az emberek nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

A tárcavezető - hangsúlyozva azt, hogy az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma - azt mondta: az új szabályozások azt segítik elő, hogy a rendőrség, az ügyészség és a bíróság hatásosabban léphessen fel a bűnözőkkel szemben annak érdekében, hogy a bűncselekmények - legyenek azok kicsik vagy nagyok - ne maradhassanak büntetlenül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kbandyka
2009. július 7. 19:00
ja...
de ha meg tesz valamit akkor bezzeg erőszakos, agresszív, szemkilövető.......
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását