2024. június 2. - Kármen, Anita

Egész évben igényelhető a támogatás

Hasonlóan a korábbi évekhez, év közben folyamatosan nyújthatják be támogatási kérelmüket a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok a szaktárcához - közölte az Önkormányzati Minisztérium az MTI-vel szerdán.
2009. július 8. szerda 17:23 - HírExtra
A tárca még kedden közölte, hogy Varga Zoltán miniszter döntése értelmében 587, működési nehézségekkel küzdő önkormányzat összesen 1,8848 milliárd forint vissza nem térítendő és 3 millió forint visszatérítendő támogatásban részesül. A tárca rövid közleménye szerint a működésképtelen helyi önkormányzatok egyéb támogatása címén az első ütemben 669 önkormányzat nyújtotta be kérelmét, összesen 12,966 milliárd forintot igényelve.

Az ÖM az MTI megkeresésére további részleteket nem közölt a döntésről, szerdán azonban tudatták: hasonlóan az elmúlt évek szabályozásához, 2009-ben sincs határideje a kérelmek beérkezésének, azok év közben is folyamatosan benyújthatók.

A döntés ezekről a rendkívüli és a soron kívüli esetek kivételével három ütemben történik: az első ütemben a május 20-ig beérkezett kérelmekről született döntés. A második ütem feldolgozása szeptember 15-én, míg a harmadiké a tervek szerint november 27-én zárul.

A támogatásban részesült települések listája az Önkormányzati Minisztérium honlapján olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását