2024. május 16. - Mózes, Botond

Oszkó külföldön turnézik

Frankfurtban szerdán kezdődik, majd Amszterdamban és Londonban folytatódik a héten az a befektetői bizalomépítő (non deal) roadshow, amelyre magyar delegáció utazik Oszkó Péter pénzügyminiszter vezetésével.
2009. július 8. szerda 08:25 - HírExtra
A befektetőkkel Oszkó Péter ismerteti a válságkezelésre vállalkozó szakértői kormány programját, amelynek döntő része 90 nap alatt megvalósult, így az államháztartási kiigazítás, a jövő évre elfogadott adóváltoztatások, közte a vagyontörvény - felelte az MTI kérdésére a Pénzügyminisztérium szóvivője.

Pichler Ferenc hozzátette, hogy Magyarország, a korábban lehívott 11,3 milliárd euró hitelt követően, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által megajánlott keretből a napokban további 1,4 milliárd eurót vett igénybe az IMF-től, 1,5 milliárd eurót pedig az EU-tól.

A pénzügyminiszter korábban az MTI-nek elmondta: a roadshow alkalmat ad arra, hogy bemutassuk azt a magyar válságkezelési módszert, amely a nemzetközi válságkezelésben unikumnak számít.

Úgy tűnik ezt a módszert a Merrill Lynch is értékelte, mivel az amerikai befektetési bank által a napokban készített, ciklikusan kiigazított elsődleges költségvetési egyenleg szerinti listát Magyarország vezeti, megelőzve a skandináv államokat és Európa legnagyobb országait.

A Wall Street harmadik legnagyobb beruházási bankja úgy értékelte, hogy a magyar gazdaság reagált a legrugalmasabban a válságra, ezért 2010-től a régió országai közül Magyarországra érkezhet a legtöbb tőke - jelezte egy hétfőn rendezett kamarai fórumon Oszkó Péter.

A most induló roadshow, azért non deal, azaz nem ügylet központú, mivel csak felméri egy későbbi devizakötvény-kibocsátás lehetőségeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását