2024. május 19. - Ivó, Milán

Spórol a kórház, hazaküldik a műtétre várókat

A tervezhető műtéti beavatkozások számának csökkentéséről döntöttek kényszerűségből a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban.
2009. július 8. szerda 09:55 - HírExtra
A megyei napilap közlése szerint kilenc műtétet jegyeztek elő a kaposvári kórház fül-orr-gégészetén keddre. A gyermekkel hétfőn érkező szülőket - négyen-öten lehettek - a szakorvosok behívták és közölték, hogy csak három műtétet tudnak másnap elvégezni. Nincs többre pénz - mondták. A legnagyobb baj azonban az volt, hogy az átütemezés időpontjáról nem tudtak semmit mondani.

A történtekről a lapot tájékoztató szülő elmondása szerint az orvos-igazgató is csak megismételni tudta, hogy nincs pénz. A kérdésre, hogy kihez fordulhat segítségért, a szülő azt a választ kapta: a miniszterhez.

Repa Imre professzor, a kaposvári súlyponti kórház főigazgatója a napilap megkeresésére azt mondta: sajnálja, és azonnal megvizsgálja az esetet. Aki nem kapott későbbi időpontot, jelentkezzen és azonnal megkapja - ígérte.

A kórház megértést kér. A finanszírozás harminc százalékkal csökkent, ezért szükséges a kiadások visszafogása. A prioritást az akut beavatkozásokra kellett helyezniük - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását