2024. május 19. - Ivó, Milán

Demonstráltak a Magyar Gárda mellett

Néhány száz ember vett részt Miskolcon azon a demonstráción, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Magyar Gárda feloszlatása miatt szervezett, a rendezvény este hét óra után befejeződött, rendbontás nem történt - jelentették az MTI tudósítói.
2009. július 10. péntek 21:57 - HírExtra
A tüntetés bejelentését a rendőrség tudomásul vette.Miskolcon a Szent István szobor körüli területet most először vette körbe kordonnal a rendőrség.

A demonstráción részt vevő mintegy 3-400 ember árpádsávos és jobbikos, illetve nemzeti színű zászlót hozott magával, a Magyar Gárda egyenruháját csupán néhányan viselték.
A forgalmat a környéken nem korlátozták.

Alekszainé Oláh Annamária, a Magyarok Világszövetsége Kárpát-medencei régiójának alelnöke, (Miskolc korábbi fideszes alpolgármestere) a demonstráción arról szólt, hogy július 2-án a szervezet kiáltványt tett közzé a Magyar Gárda - szerinte - politikai nyomásra történt feloszlatása ellen, és azt hatvan országba továbbították. Az alelnök véleménye szerint a rendőrség a "rendet őrző általunk megbízott szervezet" a múlt szombaton a fővárosban nem a rendet, hanem a hatalmat őrizte.

A Magyar Gárdát feloszlató jogerős ítélet ellen, illetve a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti szombati fővárosi demonstrációt a rendőrség megtiltotta. Az Erzsébet téren összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel. Miután ennek a demonstrálók nem tettek eleget, a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, 216 embert pedig előállítottak, köztük Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását