2024. május 28. - Emil, Csanád

Páva új testvérvárost szerzett

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Igor Pavlicic, a második legnagyobb szerbiai város első embere Újvidéken aláírta a két település közötti testvérvárosi szerződést.
2009. július 14. kedd 20:29 - HírExtra
A megállapodás célja elősegíteni a két nép történelmének és kultúrájának részletesebb megismerését, megerősíteni a polgárok közötti barátságot - áll a közleményben. Pécs és Újvidék együttműködésre törekszenek a gazdaság, a kereskedelem és az idegenforgalom területén, valamint a gazdaságfejlesztési folyamatok összehangolásában, a gazdálkodó szervek közötti kapcsolatok kiépítésében, továbbá a városüzemeltetés és a helyi közigazgatás működési gyakorlatának kölcsönös megismerésében.

A kultúra, a művészetek, az oktatás és a sport területén szintén számos közös tevékenységre nyílik lehetőség, és a kisebbségek közötti partnerség fejlesztésének is nagy figyelmet szentelnek. Mindemellett a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításában együttműködés alakulhat ki a két város között. A szerb kultúra bemutatására Pécsett, míg a magyar kultúra megismertetésére Újvidéken nyílhat lehetőség. A megállapodás szerint az érintett intézmények és szervezetek közvetlenül veszik fel egymással a kapcsolatot és dolgozzák ki a részletes együttműködési tervet; éves rendszerességgel határozzák meg azokat a célokat és feladatokat, melyek az adott év együttműködési programját képezik, és értékelik az elmúlt év együttműködését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását