2024. május 17. - Paszkál

Az Unió legjobb videósát keresik

Archív amatőr felvételek felhasználásával készült rövidfilmeket várnak az európai unió tagországaiban meghirdetett Europe Home Movies Net - Európai házimozi hálózat projekt pályázatára, amelyre csütörtöktől jelentkezhetnek a magyar filmkészítők.
2009. július 16. csütörtök 21:14 - HírExtra
Az első alkalommal meghirdetett pályázat célja olyan különleges filmek létrehozása és terjesztése, amelyek az európai identitás témájához kapcsolódnak és a helyi magán vagy állami filmarchívumok állományaiból merítenek - derül ki a magyar társszervező Laterna Magica Kulturális Projektmenedzsment által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóból.

A vállalkozó kedvű filmesek 15-20 perces, régi 8 mm-es amatőr filmfelvételekből építkező, az európai identitás témájával foglalkozó alkotásokkal pályázhatnak szeptember 18-ig. A kreatív módon felhasznált archív felvételekhez hozzá is forgathatnak.

Az olasz kezdeményezésű verseny első fordulóján a szervezésben résztvevő négy partnerországból - Olaszország és Magyarország mellett Szlovéniából és Görögországból - a 2-2 legjobb pályamunka, a többi európai uniós tagállamból pedig összesen a legjobb négy alkotás juthat tovább. A 12 versenyfilm közül a nemzetközi zsűri a három legjobbat választja ki. A díjátadóra Olaszországban kerül majd sor, a gála pontos idejét egyelőre nem jelölték ki.

A 12 versenyfilmet egy utazófesztivál keretében több európai országban is levetítik majd, miközben a filmesek különféle szakmai programokon és workshopokon vehetnek részt.
A pályázat további részletei megtalálhatók a www.laterna.hu, illetve az www.ehmn.eu honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását