2024. május 11. - Ferenc

Elítélik a merényletet

Felháborodásuknak adtak hangot szombaton a délkelet-ázsiai országok a két jakartai szálloda ellen elkövetett előző napi robbantásos merényletek miatt, melyek következtében 8 ember életét vesztette, és több mint félszázan megsebesültek.
2009. július 18. szombat 18:01 - HírExtra
A robbantásokat a Marriott és a Ritz-Carlton szállodákban vendégként megszálló öngyilkos merénylők hajtották végre. A tíztagú Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) külügyminiszterei szombaton, a dél-thaiföldi üdülőszigeten, Phuketben kiadott nyilatkozatukban bélyegezték meg a terrorcselekményeket. "A külügyminiszterek nyomatékosan elítélik a jakartai pokolgépes merényleteket..., melyek ártatlan emberek halálához és sebesüléséhez vezettek" - áll a nyilatkozatban.

"Az ASEAN egységben van az indonéz kormánnyal és néppel, és állhatatosan folytatja a terrorizmus elleni küzdelmet" - folytatódik a szöveg.

Az ASEAN regionális biztonsági fórumot tart Phuketben, mely csütörtökön nyílik meg. A helyszínen szombaton magas rangú délkelet-ázsiai illetékesek ülést tartottak, előkészítendő a találkozót. A biztonsági fórumon a tagországok külügyminiszterei és magas rangú tisztségviselői mellett jelen lesznek az országcsoport ázsiai, csendes-óceáni, európai és amerikai partnerei is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását