2024. május 19. - Ivó, Milán

Vége a hőségnek, megjött a vihar

Zala megyénél lépett be az országba a zivatarvonal - tájékoztatta Fodor Zoltán veszélyjelző meteorológus szombaton az MTI-t.
2009. július 18. szombat 12:00 - HírExtra
Fodor Zoltán elmondta: az Országos Meteorológia Szolgálat már ki is adta a Dunántúlon a narancssárga a riasztást, ahol heves, felhőszakadással kísért zivatarokra, rövid idő alatt nagy mennyiségű, akár 30 milliméter feletti csapadékra kell számítani.

A front és a hozzá kötődő zivatarok végigvonulnak az országon, szinte nem lesz olyan terület, amelyet nem érintenek - közölte a meteorológus. Hozzátette: a zivatarok a kora délutáni órákra elérhetik a Duna vonalát, a kora esti órákban pedig már a Tiszántúli térségben várhatók.

A zivatarokat több felé jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti, akár 90-100 kilométer/órát meghaladó széllökésre is lehet számítani, egy-egy térségben akár 50 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat viszonylag rövid idő alatt - mondta Fodor Zoltán.

A meteorológus szerint a főváros térségét a kora délutáni órákban érheti el a viharzóna, amely gyorsan érkezik, s 60-70 kilométer/órás sebességgel vonul majd át Budapest felett.

Az európai időjárási vészjelző rendszerben a sárga szín potenciálisan veszélyes jelenségeket, a narancssárga és a piros fokozat pedig veszélyt jelez. Narancssárga riasztás esetén kisebb területeket, a piros fokozatnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatartevékenység várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását