2024. május 14. - Bonifác

Már beszédre is kereshetünk a hírműsorokban

Az internetes közönség már a legtöbb csatorna hírműsorának hanganyagában is kereshet az elhangzott szavak alapján.
2009. július 20. hétfő 22:55 - HírExtra
A mindroom.hu oldalt a Digital Natives Szolgáltató Kft. indította el: a program beszédfelismerője a hangfájlokból szöveges fájlt készít, így a látogatók ugyanúgy tudnak keresni a video- és hanganyagokban, mint egy cikk szövegében - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

Például az ingatlanadó szóra keresve a mindroom.hu-n megtalálhatók azok a híradóanyagok, amelyekben az ingatlanadó elhangzott, sőt az egyes műsorrészeket a szavak elhangzásától lehet lejátszani.

A szófigyelő szolgáltatás díjmentesen értesíti a felhasználót, ha az általa megadott kifejezések elhangoztak az elmúlt 24 órában, a heti értesítő pedig tömör, átfogó képet ad a hét kiemelt témáiról.

A mindroom szolgáltatásai kapcsolhatók a már meglévő videoarchívumokhoz is, ezzel a lehetőséggel élt elsőként a televíziós társaságok közül a Duna Televízió. Az oldalon hamarosan elindul a tartalomra célzott hirdetési rendszer is, gyarapítva a csatornák hirdetési bevételét. A rádiók közül a Gazdasági Rádió oldalára látogatók élvezhetik elsőként a mindroom keresőjét: jelenleg A nap vendége című műsor anyagait dolgozzák fel, de itt is folyamatosan bővül a kereshető műsorok száma.

A program csaknem ötven hírműsor havi 1100 adása alapján havonta összesítést készít, hogy láthatóvá váljon, mely témák uralják Magyarországon a közbeszédet. A jelentések a mindroom weboldalán olvashatók el, és ugyanitt lehet feliratkozni a levelező listára is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását