2024. május 18. - Erik, Alexandra

Holnap hőségriadó

Csütörtökön és pénteken több helyen 27 fok fölött valószínű a napi átlaghőmérséklet, ezért az országos tiszti főorvos az egész ország területére elrendeli a másodfokú hőségriasztást.
2009. július 22. szerda 10:30 - HírExtra
Falus Ferenc országos tiszti főorvos felhívta az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét arra, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg. Így többek között az esti órákban locsolják a közterületeket, illetve tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.

"Mindenkire érvényes általános tanács, hogy a hőség idején védjük magunkat sok folyadék fogyasztásával, a déli órákban ne tartózkodjunk napon, óvjuk fejünket, testünket a tűző naptól. Autóba bezárva ne hagyjunk percekre se senkit! Mindannyian fokozottan figyeljünk a kisgyermekekre, idősekre" - tartalmazza az ÁNTSZ közleménye.

A szervezet tájékoztatása szerint a hétvégére lehűlés várható, szombaton egy északnyugat felől érkező hidegfront hatására a Dunántúlon és az Északi-középhegységben már 25 fok alatt, az ország többi részén azonban még 25, 26 fok körül, vasárnap pedig már mindenütt 25 fok alatt várható a napi középhőmérséklet.

Az előrejelzések szerint csütörtökön és pénteken a napi csúcshőmérséklet az ország egyes részein megközelítheti a 40 Celsius fokot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását