2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kánikula: osztják az ivóvizet

A főváros több pontján, így a forgalmas útkereszteződésekben ingyen ivóvizet osztanak a másodfokú hőségriadó miatt a járókelőknek és az autósoknak - tájékoztatta a katasztrófavédelem szóvivője csütörtök délben az MTI-t.
2009. július 23. csütörtök 12:48 - HírExtra
Szentes György ezredes elmondta, hogy a II. kerületben a Moszkva téren, a III. kerületben a Szentlélek térnél, a XIII. kerületben a Váci út és Róbert Károly körút kereszteződésében, valamint a XI. kerületben a Móricz Zsigmond körtéren és a XIV. kerületben az Örs vezér téren osztanak ásványvizet Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság munkatársai önkéntesek segítségével. E mellett a főváros számos forgalmas pontján juthatnak ingyenesen ivóvízhez az emberek az önkormányzatok és a Fővárosi Vízművek jóvoltából.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten, illetve az ország egyéb területein a vízosztás térítésmentesen történik a lakosság részére, ezért elhatárolódnak mindazoktól, akik a katasztrófavédelem, illetve a polgári védelem szervezetére hivatkozva pénzért osztanak vizet az ország területén.
Szentes György azt mondta, a másodfokú hőségriadó egyelőre nem adott plusz munkát a tűzoltóknak és a katasztrófavédelmi szakembereknek.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. reggel 6 órától mossa és hűti Budapest utcáit. Nappal a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, éjjel a fő-és tömegközlekedési úthálózatot locsolják.

A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a hőségriadóra tekintettel a Csepeli, a Dagály, a Római, a Palatinus, a Paskal, a csillaghegyi, a pünkösdfürdői strandokra vízautomatákat szállított, amelyeket a pénztárak vagy belépőkapuk környékén helyeztek el.

Minden strand reggel 8 órakor nyit, és igény szerint később zár, akár sötétedésig is nyitva maradhat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. július 23. 12:54
Mára a nagyokosok 35-40 fokot ígértek - ehelyett csupán 31-36 fok van. Imádják sarkítani már az időjárást is, had lehessen már azzal is riogatni. Csak éppen az OMSZ munkatársainak a fizetésében is annyival kellene kevesebbnek lennie, mint amennyivel tévednek a hőmérsékletekkel. Fogadjunk, hogy máris pontosabbak lennének az előrejelzések és nem bulvárosak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását