2024. május 18. - Erik, Alexandra

"Gratulált" a Fidesz a kormány 100 napjához

A Fidesz "gratulál" a Bajnai-kormány első száz napjához: az újabb értelmetlen megszorító csomagokhoz, a jelentős gazdasági visszaeséshez és munkanélküliséghez - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.
2009. július 24. péntek 11:35 - HírExtra
A Bajnai-kormány régi, öreg szocialistáktól hemzsegő "szakértői" kormány, soha senki által semmire meg nem választott, szégyellnivaló üzleti múltú miniszterelnökkel - olvasható az ellenzéki politikus közleményében, amelyben a kormány elmúlt száz napjának tevékenységét értékeli.

Cser-Palkovics András szerint a kabinet választói felhatalmazás nélküli (illegitim) kormányzást folytat, drasztikus áremelések, a nyugdíjak és a fizetések csökkentése, sorozatos adóemelések, ingatlanadó, elárverezett otthonok jellemzik tevékenységét.
A helyettes szóvivő szerint a kormány újabb és újabb értelmetlen megszorító csomagokat fogadott el, a gazdasági mutatók azonban ezzel párhuzamosan romlanak, jelentős a gazdasági visszaesés, már tíz százalék közelében a munkanélküliség, egyre több vállalkozás megy tönkre. Gratulálunk - zárta közleményét Cser-Palkovics András.

Az Országgyűlés április 14-én szavazta meg azt a bizalmatlansági indítványt, amellyel leváltották Gyurcsány Ferencet a kormányfő posztról és helyére Bajnai Gordon korábbi gazdasági minisztert választották meg. A döntést 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodással fogadták el. A Fidesz és a KNDP képviselői bent voltak az ülésteremben, gombot azonban nem nyomtak a szavazáskor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását