2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tragédia! Óriási szikla zuhant a hídra

Három ember meghalt és 12-en megsérültek szombaton Kína délnyugati részén, miután egy hatalmas szikla levált egy hegyről, és egy hídra esett - jelentette az Új Kína.
2009. július 25. szombat 12:00 - HírExtra
A katasztrófa Szecsuan tartomány Vencsuan járásában következett be. Ez a terület egyike azoknak, amelyek a legtöbbet szenvedtek a tavaly májusi, az eltűntekkel együtt mintegy 87 ezer emberéletet követelő szecsuani földrengéstől. Amikor a szikla a csötikuani hídra zuhant, azon éppen egy kocsisor haladt át. A híd egy része beszakadt, legkevesebb hét autó, köztük egy kisbusz összetört.

A híd fontos szerepet játszik az újjáépítésben, rajta keresztül vezet át az egyetlen autóút a nehezen megközelíthető hegyvidéki Vencsuan járásba. Májusban nyitották meg újra a pusztító földrengés után, és naponta 10 ezer gépjármű haladt át rajta. Megrongálódása hátráltatja az újjáépítési munkálatokat.

A szerencsétlenség okaira a jelentés nem tért ki, de tudni lehet, hogy a tartományban heves esőzések voltak az utóbbi napokban. Csütörtökön a tartományi székhelytől, Csengtutól mintegy 200 kilométerre fekvő Kangting (Kangding) megyében földcsuszamlás történt, amelyben legkevesebb 53 ember tűnt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását