2024. május 18. - Erik, Alexandra

Több ezren pályáztak az agrártámogatásra

Több mint harmincezer kérelem érkezett az elmúlt három hétben az Új Magyarország vidékfejlesztési program agrár-környezetgazdálkodási és géptámogatási pályázataira a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz - mondta Demendi László, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. július 27. hétfő 11:53 - HírExtra
Az agrár-környezetgazdálkodási programhoz hétfőig lehet benyújtani a pályázatokat, a program célja a termőhelyi adottságok megfelelő termelési szerkezetének fenntartása és az ezzel összefüggő gazdálkodói költségtöbblet és jövedelemkiesés pótlása - ismertette a képviselő.

Hozzáfűzte: több mint 25 ezer pályázó nyújtott be kérelmet 1,7 millió hektárra.Demendi László szerint az agrár-környezetgazdálkodási program keretében hektáronként 11 ezer forinttól 250 ezer forintig terjedő támogatást kaphatnak a gazdálkodók, és ez ötéves kötelezettségvállalást jelent.

Mint mondta, évente 40-44 milliárd forintot fizetnek ki ezen pályázat keretében.A kormánypárti politikus azt mondta, a július 15-én zárult géptámogatási programhoz több mint 4800 pályázat érkezett 36 milliárd forint támogatási igénnyel.

Hozzátette: ez a 36 milliárd forint idén 115 milliárd forintos fejlesztési beruházást jelent. Megjegyezte, a támogatás intenzitása 25 és 35 százalék között lehet, 35 százalék abban az esetben, ha kiemelt állattenyésztési gépberuházásokra pályázik valaki.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a géptámogatási pályázatoknál néhány hónap a kérelmek elbírálásának határideje, a támogatásokat október 31-ig kell kifizetni.

Demendi László az agrár-környezetgazdálkodási programokról azt mondta, a pályázatokat itt is elbírálják az idén. Azokat a pályázatokat, amelyeket a kiírásnak megfelelően nyújtottak be, és nincsenek formai hiányosságaik, hatvan napon belül elbírálják - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását