2024. május 20. - Bernát, Felícia

A kormány bevédi a cigányokat

A kormány elkötelezett abban, hogy minden eszközzel védje valamennyi kisebbség, köztük a cigány emberek jogait, biztonságát és életét - közölte a kormányszóvivői iroda a roma holokauszt vasárnapi emléknapja alkalmából az MTI-vel.
2009. július 30. csütörtök 16:52 - HírExtra
"A roma holokauszt emléknapja egyformán üzen roma és nem roma honfitársainknak" - írta csütörtöki közleményében a kormányszóvivői iroda; hangsúlyozva, a hatvanöt évvel ezelőtt elkövetett fasiszta rémtettek arra figyelmeztetnek, hogy valamennyi, a demokráciát, a szabadságot és az emberi méltóságot védeni kész és képes embernek tennie kell ma is az előítéletek, az uszítás és a gyűlölködés ellen.

Csütörtöktől a roma holokauszt áldozataira emlékeznek az ország több pontján. A roma holokausztról 1972 óta emlékeznek meg a Cigány Világszövetség párizsi kongresszusának határozata alapján, annak emlékére, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban több mint 3 ezer cigány férfit, nőt és gyermeket mészároltak le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 30. 18:25
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT A MONOKI POLGÁRMESTERŐL ÍRTAM
ferooo1
2009. július 30. 18:23
MONOKI GAZEMBERTŐL KELLENE AKI EZEKEN KERESZTÜL AKAR POLTIKAI BABÉROKAT SAJNOS EZ A GYENGE KORMÁNY ÉS A MDF VEVŐ EZEKRE A MARHASÁGOKRA LÉZENGŐ KÖZMUNKÁSOKAT FIZETTÜNK MERT NEM TUD A HIVATAL MUNKÁT ADNI KÁRTYÁZNI AKAR MINEK UZSORÁS UGYIS ELVESZI HA MÁST NEM A HÁZÁT ...PIÁT AKAR VENNI A MEGFOGJA VENNI CSAK MI FIZESSÜK A KÁRTYÁZÁST ..ÉRTELMES MUNKÁT KELL ADNI AMINEK GAZDASÁGI HASZNA VAN MŰVELJE A KERTJÉT MI MAGYAROK MÁR NEM MŰVELJÜK MERT 700FT/M3 A VÍZNEK EZ SZERINTEM DIKTATURA EZ AZ EMBER BETEG A GYENGE KISZOLGÁLTATOTT EMBEREKEN ÉLI KI MAGÁT ...MILYEN HELY EZ NINCS ELLENZÉK ..ÉRDEKES FINGIK EGYET A BALOS SAJTO UGRIK 200CIGÁNY SZAVAZTA MEG
banhegyi
2009. július 30. 17:58
A romák bűntetteinek áldozataira is emlékezzenek meg. Ez 1944 óta a háromezret már valószínűleg többszörösen meghaladja.
(Tudom ízléstelen, de attól még ez a valóság és ennek szőnyeg alá söprése kelti a konfliktusokat.)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását