2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lebukott a pénzhamisító

Pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanújával állítottak elő egy román férfit, miután Hajdúszoboszlón hamis pénzzel próbált fizetni egy utcai árusnál.
2009. augusztus 3. hétfő 20:00 - HírExtra
Vezendi Jánosné rendőr őrnagy tájékoztatása szerint a férfi még július 29-én délután próbált Hajdúszoboszlón a strandfürdő bejáratánál hamis 10.000 forintos bankjeggyel fizetni egy utcai árusnál. Az eladónak a pénz ellenőrzése során azonnal feltűnt, hogy nem valódi, ugyanis hiányzott róla a vízjel és a tapintása is a hagyományos papíréhoz hasonlított.

Az árus hívta a rendőröket, akiknek kiérkezéséig a szomszédos pavilonok árusainak segítségével visszatartotta a vásárlót, aki megpróbálta megenni a nála lévő hamis pénzt, de ebben is megakadályozták.

A rendőrök a férfi ruházatának átvizsgálásakor még hat gyanús 10.000 forintost és egy 1.000 forintos bankjegyet találtak.

A 22 éves nagyváradi férfi első vallomásában egy életszerűtlen történetet előadva próbálta tagadni, hogy tudatában volt a hamis pénz birtoklásának, majd később ezt megváltoztatva bevallotta, hogy ő állította elő a hamis bankókat.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását