2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sikeres a roncsprémium

A nagy sikerre való tekintettel folytatódik a roncsprémiumprogram az Egyesült Államokban; a washingtoni szenátus helyi idő szerint csütörtök este megszavazta, hogy kétmilliárd dollárral növeljék az újautó-vásárlások ösztönzésére fordítható összeget.
2009. augusztus 7. péntek 08:41 - HírExtra
Hatvan szenátor szavazott a meglepően nagy sikerű program további finanszírozása mellett 37 ellenében. Barack Obama elnök üdvözölte a döntést. A Fehér Ház szerint ezzel szeptember elejéig meghosszabbodhat a roncsprémiumok kifizetése. Az eredetileg erre a célra elkülönített egymilliárd dollár a program július végi indulása után néhány nappal már el is fogyott.

Csaknem teljesült az az elképzelés, hogy az amerikaiak 250 ezer régi, nagy fogyasztású autót fognak új, takarékosabb modellre cserélni a program keretében; több mint 220 ezer autót vásároltak így az Egyesült Államokban.

A több ezer dolláros kedvezmény azoknak jár csak, akik olyan autót adnak le, amelynek a fogyasztása meghaladja a 13 litert száz kilométeren. A becserélt járműveket a program szerint tilos újra értékesíteni, ócskavas lesz belőlük.

A roncsprémiumprogramtól azt várja az amerikai kormány, hogy segít életet lehelni a súlyos helyzetbe került amerikai autóiparba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását