2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz hatalmat dönthet Csepelen?

"Csepel a válság ellenére is fejlődik." E felkiáltással jelentette be a kerület szocialista polgármestere, hogy egy több mint 1,3 milliárdos beruházással rehabilitálják Csepel leglepukkantabb lakótelepét. A Fidesz visszafejlődésről beszél.
2009. augusztus 10. hétfő 07:39 - Nagy András
Tóth Mihály (MSZP) csepeli polgármester megállt az egykor szebb napokat élő csepeli Ady Endre lakótelep egyik betontömbjének árnyékában, és bejelentette: az integrációs rehabilitációra benyújtott pályázat sikerrel vette az utolsó fordulót is, így a lakók és az önkormányzat társfinanszírozásában mintegy 1,32 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg az érintett területen.

Tóth Mihály: országos jelentőségű beruházásról van szó

A EU-s pályázaton mintegy 974 millió forintot kaszált a csepeli önkormányzat, a többi pénzt pedig a lakók és a kerület adja össze. (Az önkormányzat által nyújtott önrész 232 millió forint.) Az így keletkezett 1,32 milliárd forintból a polgármester szerint esélyt kap a teljes megújulásra Csepel (s talán az egész főváros) leglepukkantabb betondzsungele.

Konkrétan öt panelház, két lakásszövetkezeti épület, továbbá a közeli sétányon húzódó bazársor részleges felújítására kerül sor. Létrejön egy közösségi ház, valamint egy sportpálya is, a környéket pedig térfigyelő kamerákkal látják el, hogy ne csak a XXI. század, hanem a közbiztonság is beköltözzön az Ady-telepre. A kivitelezés a tervek szerint októberben kezdődik. (Átadási határidőről nem esett szó, de a kerület városfejlesztési stratégiájában 2010-es dátum szerepel.)

Tóth Mihály amondó, ez a fejlesztés kiválóan segíti a hátrányos terület integrációját, hiszen lehetőséget teremt a telepen élők társadalmi felzárkóztatására, javítja életminőségüket, növeli a közbiztonságot. Szerinte a beruházás elősegíti az egykori munkáskerület további fejlődését, sőt, még a magyar gazdaság élénkítését is.

S ha már a további fejlődésnél tartunk, a kerületet több mint húsz éve vezető polgármester elmondta, hogy az évtizedek óta halogatott csepeli elkerülőút költségvetését a közelmúltban végre elfogadta a Fővárosi Önkormányzat, így hamarosan beindulhatnak a munkálatok.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 10. 12:56
Csak a képet figyeltem ...és elborzadtam! (Gyenge magyarázat: falun élek)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását