2024. június 1. - Tünde

A MÁV-nál tízmilló az átlag végkielégítés

A MÁV Zrt. a törvényi feltételeknek megfelelően, átlagosan 9,8 millió forintos végkielégítést fizetett a vállalat 2005. június 1. óta elbocsátott 7 felsővezetőjének, a felmondási idő megváltásaként pedig egyénenként átlagosan 17,5 millió forintot.
2009. augusztus 10. hétfő 17:07 - HírExtra
A MÁV az MTI megkeresésére hangsúlyozta: a társaság menesztett irányítói a munkaszerződésben foglaltak szerint részesültek végkielégítésben, illetve felmondási időre járó díjazásban, amelyeken felül nem kaptak további juttatásokat. A MÁV Zrt. Igazgatóság és Felügyelő Bizottság tagjait és elnökeit visszahívásuk, lemondásuk esetén sem végkielégítés, sem felmondási idő nem illeti meg - fűzik hozzá.

Az elmúlt két évben elbocsátott felsővezetők átlagosan 1,8 hónapnak megfelelő bérüket vehették kézhez végkielégítés formájában, ami 9,8 millió forintnak felel meg. A vasúttársaság irányítói továbbá átlagosan 3,5 hónap felmondási idő megváltásban részesültek, ez egyénenként átlagosan 17,5 millió forintos állami térítést jelent.

Kiemelik: a végkielégítésre való jogosultság feltételei és mértéke megegyezik a munka törvénykönyvében meghatározottakkal. A felmondási idő a munkaviszony időtartamától függően 2-8 hónapig terjedt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását