2024. május 29. - Magdolna

Elfogták a helikopteres rabszöktető nőt

Elfogták Belgiumban azt a fiatal nőt, aki július 23-án bérelt helikopterrel megszöktetett egy Bruges melletti, szuperbiztosnak hitt fegyintézetből három rabot.
2009. augusztus 11. kedd 18:06 - HírExtra
A 23 esztendős Lesley Decker kezén a kelet-belgiumi Beringenben kattant a bilincs, ahol barátnőjénél húzta meg magát. Az iszlám hitre áttért belga nő az egyik megszöktetett fegyenc, Mohammed Johri barátnője volt. A látványos helikopteres akcióban Johri mellett egy Asraf Sekkaki és egy Abdel Melloul Kajari nevű elítélt is légi úton távozott a börtönudvarról.

Időközben már mindhármójukat elfogták. Közülük Sekkakit, aki Marokkóban került rendőrkézre, Belgium egyik legveszedelmesebb bűnözőjeként tartják számon.

Az is kiderült, hogy Sekkaki a szigorított intézményből mobiltelefonon keresztül, háborítatlanul szervezte a szöktetési műveletet.

Az elmúlt hetekben Belgiumban több rabszökés, illetve szökési kísérlet történt. Egy Antwerpen melletti börtönből egyszerűen létra segítségével távoztak hatan, a brüsszeli igazságügyi palotából pedig külső fegyveres segítséggel léptek le hárman. Egy Mons melletti börtönből ketten próbáltak megszökni, két fegyőrt megsebesítettek, és ki is jutottak a börtön területéről, de közvetlenül annak közelében elfogták a menekülőket.

Kedden ugyanakkor tiltakozó sztrájkot tartottak Jamioulx börtönének fegyőrei, miután hármójukat kihallgatták, mert gyanúsnak mondott körülmények között a múlt szombaton meghalt egy rab.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását