2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem érzi a kormány a lakáshitelesek gondjait?

A Fidesz-KDNP szerint a kormány nem érzi a lakáshitelesek gondjainak súlyosságát, erre utal az is, hogy a szocialisták nem akarják összehívni az Országgyűlés szociális bizottságának rendkívüli ülését.
2009. augusztus 11. kedd 16:19 - HírExtra
Soltész Miklós arra figyelmeztetett, hogy már 700 ezer olyan hitelfelvevő van, akinek 90 napon túli a tartozása, és az év végére 70-80 ezer család veszítheti el a lakását, ha a kormány nem hoz végre érdemi intézkedéseket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy már félmillió ember van veszélyeztetett helyzetben, akiket a kilakoltatás réme fenyeget. Mint mondta, a kormány az elmúlt hónapokban "jól hangzó ígéretekkel" próbálta megnyugtatni a lakásukat féltő embereket, valójában azonban a szocialisták nem állnak ki mellettük és nem akarnak érdemben foglalkozni a katasztrofális helyzettel.

Emlékeztetett arra, hogy egy jogszabályban ugyan elővételi jogot biztosítottak az önkormányzatoknak a hitelt fizetni nem tudók lakásának megvásárolására, de néhány héttel később bejelentették: 120 milliárd forintot vonnak el jövőre az önkormányzatoktól.

Soltész Miklós szerint így nagyon kevés önkormányzatnak lesz arra pénze, hogy megvegye, (majd bérlésre visszaadja) a bajba jutott családok lakásait. Ha a kormány segíteni akar, ne nyomorítsa az önkormányzati szférát - fűzte hozzá.

Azt is kérte, hogy ha már a szocialisták "mindent elszúrtak", akkor figyeljenek oda arra, hogy a családok átmeneti otthonaként, a krízisotthonként ismert ellátórendszer támogatását ne csökkentsék tovább. Utalt arra, hogy ezeknek az intézményeknek a normatív támogatása 2005 óta folyamatosan csökken.

Emlékeztetett arra, hogy a lakáshitelesek érdekében előző nap kezdeményezték az Országgyűlés szociális bizottságának összehívását, ám azóta a testület egyik szocialista tagja már úgy nyilatkozott, hogy nincs értelme összehívni az ülést. Soltész Miklós szerint ez is azt jelenti, hogy a szocialisták nem látják a probléma súlyosságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását