2024. május 19. - Ivó, Milán

Kocsis tudott a végkielégítésről?

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója tudhatott arról a csaknem százmillió forintos végkielégítésről, amelyet Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatója engedélyezett magának - írta szerdán a Népszabadság.
2009. augusztus 12. szerda 09:26 - HírExtra
A lap arra emlékeztetett, hogy a BKV belső ellenőrzése, majd a cég 2008-as zárszámadását végző Deloitte Könyvvizsgáló Kft. is felhívta a figyelmet arra, hogy nem a jogszabályoknak megfelelően fizettek végkielégítéseket a cégnél. A BKV a könyvvizsgáló jelentésére azzal reagált, hogy "megítélésünk szerint a BKV jogszerűen fizetett ki 37 millió forint végkielégítést a jelenleg is munkavállalóként foglalkoztatott Szalainé Szilágyi Eleonóra részére." Ezt a megállapítást 2009 februárjában Kocsis István vezérigazgató aláírta.

A Népszava szerint Kocsis Istvánnak - aki többször is kijelentette, hogy semmi felelőssége nincs Szalainé ügyében -, ha a végkielégítésről nem is, de az általa is aggályosnak tartott továbbfoglalkoztatásról tudnia kellett.

A Népszava értesülése szerint a jelenlegi vezérigazgató által felvett, majd áprilisban elküldött Molnár László főtanácsadónak még most is a BKV bérel lakást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását