2024. június 1. - Tünde

Elképesztő! Embereket mészároltak le a tévéműsor kedvéért!

Sajátos és egyben igen kegyetlen módját választotta a nézettség növelésének egy brazil tévés.
2009. augusztus 13. csütörtök 08:59 - HírExtra
Elképesztő történet látott napvilágot az AP hírügynökség jóvoltából a minap. Legalább öt ember megöletésével vádolja az ügyészség azt a brazil bűnügyi műsorvezetőt, aki a nagyobb nézettség reményében rendelt meg gyilkosságokat. Wallace Souza azért bukott le, mert a rendőröknek egy idő után feltűnt, hogy forgatócsoportjával mindig hamarabb érkezett ki a tragédiák helyszínére, mint ők.

A Kékfény brazil változata igen népszerű az egykori portugál gyarmaton, adásról adásra mintegy 1,7 millió állandó nézőt vonz. Őket, de egész Brazíliát is sokkhatásként érték a történtek. Hogy fordulhatott elő, hogy egy riporter szabályos bérgyilkos bandát szervezett. hogy az előre kigondolt mészárlásokkal növelje népszerűségét?

Souzáról tudni kell, hogy évek óta egyfajta igazságosztó szerepben tetszelgett, szokása volt például, hogy mindenkit megelőzve a bűncselekmények helyszínére sietett, hogy a Sao Paulo-t fojtogató bűnözést mélyen elítélő bejelentkezéseket tegyen. Az emberek afféle XXI. századi Robin Hood-ot láttak benne, mert mindig drogbárókat, vagy maffiavezéreket öltek meg az emberei. Akkor került csak bajba, mikor a rendőröket elkezdte bosszantani, hogy még náluk is sebesebben érkezik a helyszínekre. A bosszúság végül gyanakvássá, a gyanakvás pedig a Wallace elleni bizonyítékok összegyűjtéséhez vezetett.

„A gyilkosságokra kiadott parancs minden egyes esetben a műsorvezetőtől vagy a fiától érkezett, akik aztán riasztották a műsor stábját, így értek ki még a rendőrség előtt a helyszínre” – mondta Thomaz Vasconcelos helyi rendőrfőnök az AP hírügynökségnek.

Sousa természetesen mindent tagad, szerinte a rendőrségnek semmiféle kézzelfogható bizonyítéka nincs. Két dolog azonban biztos. Az egyik, hogy az öt áldozatból hármat elevenen elégettek, a másik pedig, hogy a brazil Kékfényt jó időre levették a dél-amerikai ország tévéképernyőiről.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását