2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nincs pénz a laborvizsgálatokra

Nehézségek adódtak a vasi kórházakban, nem jut elegendő pénz a laboratóriumi vizsgálatokra - írta a Vas Népe kedden.
2009. augusztus 18. kedd 09:57 - HírExtra
Sárváron egy hónapban 800 ezer forintnyi laboratóriumi vizsgálatot támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), viszont a havonta elvégzett vizsgálatok ennél hárommillió forinttal többe kerülnek. Ezért már az első félévben 15 millió forintos hiány keletkezett. Ha ez így folytatódik, korlátozni kell a vérvizsgálatok számát, bevezetik a várólistát - írta összeállításában a lap.

A korlátozás más problémákat is felvet, ha nem tudják időben diagnosztizálni a betegségeket, akkor az orvosok sem tudják a megfelelő kezeléseket előírni a betegeknek.

A szombathelyi Markusovszky kórházban is gondok vannak a laboratóriumi vizsgálatok finanszírozásával. Az intézményben több vizsgálatra lenne szükség, mint amennyire pénz van. Az alapvető vizsgálatokat el tudják végezni, de minden hónapban mérlegelniük kell, hogy milyen vegyszerre költenek, a ritka betegségek diagnosztizálására pedig időnként várni kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását