2024. május 14. - Bonifác

Kiss: Az önkormányzatoknak is vállalniuk kell a terheket

Az önkormányzatoknak is viselniük kell azt a terhet, amelyet mindenki másnak az országban - mondta Kiss Péter társadalompolitikai miniszter.
2009. augusztus 19. szerda 13:40 - HírExtra
Bajnai Gordon kormányfő a szocialista képviselőcsoport vezetésével, a rapportőri csoportok tagjaival és az érdeklődő képviselőkkel egyeztet a 2010-es költségvetésről.

Kiss Péter kérdésre válaszolva azt mondta: az önkormányzati támogatás megvonása nem extra forráskivonást jelent a területről, hanem azt mutatja, hogy e szférát is hozzá kell igazítani a gazdasági válsághoz. Hozzátette, azt kell megvizsgálni, hogy arányosan csökkenjen az önkormányzatok terhe, kötelezettsége, ezzel párhuzamosan növekedjen tevékenységük rugalmassága.

A miniszter hangsúlyozta, az önkormányzati finanszírozáshoz év közben nem lehet hozzányúlni, normatívákat csak az év elejétől lehet átalakítani.

A kormány a Nemzetközi Valutaalapnak küldött szándéknyilatkozatban jelezte: 2010-től az önkormányzatoktól 120 milliárd forintot, a közösségi közlekedéstől 40 milliárdot von el, utóbbi azonban a közösségi közlekedési stratégia elfogadását követően 70 milliárd forintra duzzadt. A kabinet tartani kívánja magát a jövőre vállalt 3,8 százalékos hiánycélhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 19. 16:54
Lefordítom, hogy ez mit jelent: Az önkormányzati fenntartású intézményeknél hatalmas leépítések. Kevesebb dolgozó kevesebb bérért többet kénytelen dolgozni. Amúgy az apparátusaok vezetői köszönik szépen, továbbra is élnek majd és virulnak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását