2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egy csipetnyi India Pesthidegkúton

Indiai estet rendeznek szerdán a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztiválon: a Klebelsberg Kultúrkúrián Szandiadípa Kar táncosnő és a Calcutta Trió lép fel.
2009. augusztus 23. vasárnap 15:09 - HírExtra
Molnár András, a Calcutta Trió tagja az MTI-nek elmondta: a klasszikus indiai zene mellett az érdeklődők láthatják Szandiadípa Kart, India egyik legismertebb táncművészét, aki ősi templomi táncot, odisszit mutat be.

Az esten látható táncok India keleti államából, Orisszából származnak. A művésznő az ottani templomok falain látható faragott kőszobrok táncos pózait, az indiai mitológia isteneit, istennőit, köztük Siva istennőt kelti életre mozgásában - magyarázta Molnár András.

Szandiadípa Kar neves indiai zenész család sarja, Orissza államban született, 1982-ben kezdte tanulni az odisszi táncot, azóta India-szerte fellép, de művészetét a világ sok nagyvárosában ismerik. Budapesten két évvel ezelőtt már láthatták az érdeklődők Szandiadípa Kart.

A Calcutta Trió az indiai klasszikus zene legszebb darabjaiból, rágáiból ad ízelítőt szerdán. A zenészek 33 éve játszanak együtt indiai dallamokat: Kozma András szitározik, Szalai Péter indiai páros ütőhangszeren, a tablán, míg Molnár András a tampura nevű kísérőhangszeren játszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását