2024. május 17. - Paszkál

Tankönyvkiadó: jöhet a tanítás

Elkészültek a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) tankönyvei, a kiadványok jelentős részét már ki is szállították az iskolákba - közölte a cég hétfőn az MTI-vel. A tankönyvkiadó több mint ötmillió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített az idei tanévre, mintegy háromezer tonna papírból.
2009. augusztus 24. hétfő 12:35 - HírExtra
A közlemény szerint a pedagógusok mintegy 2500, az NTK által kiadott tankönyvből választhattak az új tanévre a diákok számára. A 2.500-ból az állami támogatásra jogosult tankönyvlistán több mint 1000-féle cím található.

A kiadó minden évfolyam minden tantárgyához készít tankönyveket, az alaptantárgyakból általában többfélét is, tekintettel a tanárok, tanulók eltérő igényeire. Az NTK nemzetiségi, kompetenciafejlesztő és digitális tananyagokat is biztosít a pedagógusoknak, tanulóknak, csakúgy, mint tananyagokat a speciális nevelési igényű diákoknak.

A 2009/2010-es tanévre 5,2 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot készített a kiadó, mintegy háromezer tonna papírból. A kiadványok jelentős részét már kiszállították az iskolákba - olvasható a közleményben.

A tájékoztatóban idézik Jókai Istvánt, az NTK vezérigazgatóját, aki szerint az idei tanévre jó néhány tankönyvnek elkészült az interneten elérhető ingyenes digitális változata is, amelyet számítógépen és digitális táblán is lehet alkalmazni.

A közlemény szerint a tankönyvpiac forgalma a teljes könyvpiaci átlag felett, 4 százalékkal 17,2 milliárd forintra növekedett az elmúlt évben, a könyvpiacon ezzel a tankönyvek szegmense a legnagyobb, 25,5 százalékos tematikai ágazattá vált. Az NTK 33 százalékos piaci részesedésével továbbra is a legnagyobb szereplő ezen a területen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását