2024. május 19. - Ivó, Milán

A válság miatt házasodnak

A válság miatt az ukrán nők körében egyre népszerűbbek a külföldi férjjelöltek: a házasságközvetítő ügynökségek adatai szerint Ukrajnában az idén 50 százalékkal több nő kötött külföldivel házasságot, mint a korábbi években.
2009. augusztus 27. csütörtök 06:29 - HírExtra
Az utóbbi években Ukrajna kedvelt célországává vált az életük párját kereső külföldi férfiaknak. A statisztikai adatok szerint a legtöbb feleségvadász” férfi Spanyolországból, Izraelből, az Egyesült Államokból, Törökországból és Németországból keresi fel Ukrajnát – írta szerdán a kijevi Szegodnya című napilap online kiadása.

Az újság szerint csak Izraelben több tucat házasságközvetítő cég szakosodott feleségkereső ukrajnai utazások szervezésére, amelyek célpontja elsősorban Odessza és Herszon. Az izraeli férfiak ebből a két városból viszik haza a legtöbb ukrán arát.

A jelenség annyira elterjedt, hogy a filmesek figyelmét is felkeltette. Egy izraeli-ukrán forgatócsoport már el is kezdte Herszonban annak a dokumentumfilmnek a forgatását, amely az ukrán hajadonok és az életük párját kereső izraeli férfiak házasságkötését járja körül, különös tekintettel az Ukrajnát különösképpen sújtó válságra. A tervek szerint a filmet öt európai nyelven forgalmazzák majd.

Külföldiekkel leggyakrabban a kelet-ukrajnai Donyeck és Harkov megyékben, valamint a fővárosban, Kijevben élő nők kötnek házasságot. Az ukrán anyakönyvi hivatalok adatai szerint az utóbbi négy évben mintegy 19 ezer ukrán nő ment férjhez külföldre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását