2024. május 17. - Paszkál

Ingyenképzés nőknek

Október elsejéig jelentkezhetnek a budapesti női vállalkozók a készségfejlesztő ingyenes képzésre a Budapesti Ifjúsági Vállalkozó Központban (BIVÁK) - közölte Visegrádi Judit tréner.
2009. augusztus 30. vasárnap 11:10 - HírExtra
A gazdasági minisztérium által a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból támogatott térítésmentes képzés október 8-án kezdődik, és elsősorban a hátrányos helyzetben lévő nőknek nyújt segítséget vállalkozásindításához, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez. Visegrádi Judit elmondta: a tanfolyamon vállalkozói készségfejlesztési, pénzügyi, adózási ismereteket és informatikai felhasználói képzést kapnak a jelentkezők.

A képzésekkel elsősorban azokat a nőket kívánják segíteni, akik tartós munkanélküliek, és kevés az esélyük elhelyezkedni, továbbá önfoglalkoztatók, vagy vállalkozóként szeretnének a továbbiakban tevékenykedni.

A BIVÁK-kal együttműködő Közgazdasági Politechnikum 12 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a gazdasági tárca "Nők vállalkozói készségfejlesztése és képzése, új vállalkozások indítása" című pályázaton a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból.

A saját erővel kiegészített 16,6 millió forintos program keretében tavaly októberben lebonyolított első tanfolyamon 37-en kaptak képzést, 20 százalékuk új vállalkozást alapított. Becslések szerint az öt tanfolyamból álló programban mintegy 200-an kapnak gyakorlati információkat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását