2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az MSZP szerint átpolitizálták a díjat

Sérelmezik a salgótarjáni, ellenzéki szocialisták, hogy az idei Salgótarján Civil Társadalmáért-díjat tíz fideszes képviselő javaslatára ítélte meg a nyertesnek a fideszes többségű önkormányzat.
2009. szeptember 2. szerda 13:11 - HírExtra
A 107 civil szervezetet tömörítő Civil Kerekasztal az idei díjra a Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesületét (BEBESE) javasolta, ez az egyesület évtizedek óta szervez egészségnapokat, felvilágosító programokat a városban - mondta Dóra Ottó.

A polgármester javaslatára ezzel szemben a dr. Förster Kálmán Városvédő és Városszépítő Egyesületet fogadta el a tesületi többség - tette hozzá.

Kitért rá, az önkormányzati díjakról eddig egyhangúlag szavazott a közgyűlés. Ebben az ügyben azonban az ellenzék nemmel szavazott, illetve tartózkodott.

"Nem kívánom a Förster Kálmán Egyesület munkáját minősíteni, azt megjegyezném, hogy az utóbbi egy-két évben erősen átpolitizáltnak tűnik" - fogalmazott a frakcióvezető.
Elmondta, az ügyet tárgyaló legutóbbi közgyűlésen Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) azzal érvelt, hogy sok civil szervezet és sok magánszemély javasolta a Förster egyesületet.

"Ezt megnéztük a közgyűlés után. A Förster Kálmán Egyesületet tíz magánszemély javasolta, mind a tíz magánszemély egyébként fideszes önkormányzati képviselő" - mondta.

Dóra Ottó hozzátette: a városi rendelet szerint ezt szabályosan meg lehet tenni, de úgy gondolják, hogy "ezzel ezt a díjat is sikerült a nullára amortizálni".

A polgármesteri előterjesztésben lévő indoklás tartalmazza: a Förster Kálmán Egyesület évek óta szervezi a Kálvária takarítását, felkarolta a levente megemlékezéseket, szerepet vállal a fiatalok nemzettudat formálásában, a nemzeti kötődés erősítésében, parlagfűmentesítési akciókat, megemlékezéseket, filmvetítéseket szervez.

A díjat, és a vele járó bruttó 200 ezer forintos pénzjutalmat szeptember 26-án, a Salgótarjáni Civil Kavalkád keretében adják át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását