2024. május 17. - Paszkál

Ingyenes számítógépek a rászoruló iskoláknak

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) két, hátrányos helyzetű területen működő oktatási intézménynek adományozott lecserélt, de még használható számítógépeket.
2009. szeptember 2. szerda 21:16 - HírExtra
Az NFÜ és a Microsoft Magyarország összefogásával adományozott teljes értékű, az oktatási-tanulási tevékenységekhez, az internet eléréséhez alkalmas számítógépek a digitális írástudás elterjesztésének fontos kellékei.

A szendrői Általános Iskola az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében működik. A tanulók többsége hátrányos körülmények között él, 70 százalék roma származású, nagycsaládból érkező. A lakosság jelentős hányada alacsony képzettségű, nagy a munkanélküliség és a mélyszegénység. Ezért is nagyon fontos cél a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása, a tehetséggondozás, a továbbtanulásra való felkészítés és a közoktatás színvonalának növelése.

A sajókazai Dr. Ámbedkar Gimnázium olyan térséget szolgál ki, ahol az érettségizettek aránya nem éri el az egy százalékot sem. A kapott gépek az intézmény által működtetett információs házba kerülnek, ahol nemcsak az iskola tanulói, hanem a környező telepek és a kisváros lakói is használhatják őket.

Az NFÜ speciális felzárkóztató programot dolgozott ki a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára, s ehhez százmilliárd forintnyi uniós forrást biztosít. Emellett is szükség van azonban továbbra eszközökre, amelyek segítik a felzárkózást. A számítógép-adományozási program is ezt a célt szolgálja. Szeretnének ösztönözni egyéb intézményeket és cégeket is arra, hogy saját eszközeikkel járuljanak hozzá a gyerekek és fiatalok oktatásának javításához.

A Microsoft Magyarország is ezért indította a Társ a Tanulásban Programot, amely a tanárok és diákok fejlődéséhez szükséges eszközök és tananyagok biztosítását segíti elő. Három fő területük az oktatás átalakítása, a helyi innováció serkentése és a munkalehetőségek bővítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását