2024. május 20. - Bernát, Felícia

Javult a költségvetés végrehajtása

A korábbi évekhez képest technikai szempontból javult a 2008. évi költségvetés végrehajtása, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő hibái pedig kijavíthatók.
2009. szeptember 2. szerda 13:16 - HírExtra
ájékoztatása szerint a költségvetés kiadásainak 92 százalékát, a bevételeket 100 százalékban ellenőrizték, és a végrehajtást nem gazdaságpolitikai szempontból, hanem az elszámolástechnika alapján vizsgálták. Megállapították, hogy az állam működése szempontjából garanciát jelentő szervezetek, az APEH, az Államadósság Kezelő Központ és az Államkincstár a nemzetközi színvonalnak megfelelően működött.

Kovács Árpád felhívta a figyelmet arra, hogy az adótartozások összege 2008-ban 300 milliárd forinttal, több mint 1.400 milliárd forintra nőtt, és ennek közel kétharmada - az APEH kimutatásai szerint - behajthatatlan.

Az állami vagyon kezelésére létrehozott Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. éve az első "próba" év volt - hangsúlyozta az ÁSZ elnöke. Hozzátette: már korábban felhívták a figyelmet a 2007-ben elfogadott vagyontörvény és a kapcsolódó jogszabályok pontatlanságaira. A szabályozások rendezetlensége kihatott a végrehajtás folyamatára is - mondta Kovács Árpád.

Kiemelte azt, hogy egyes ingatlanok értékesítése nem átlátható pályáztatással történt és példaként a moszkvai Magyar Képviselet ingatlanának értékesítését hozta fel, amelynek során három különböző adásvételi szerződés született. Az ÁSZ elnöke közölte: a pénzügyminiszter figyelmébe ajánlotta a koherenciazavarok megszüntetését, a joghézagok kiküszöbölését, a hatáskörök egyértelművé tételét és egyes konkrét esetek felülvizsgálatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását