2024. május 17. - Paszkál

Jackót napnyugtakor temetik

Michael Jacksont csütörtökön napnyugtakor temetik el a kaliforniai Glendale-ben; a család szűk körben válik meg a június 25-én elhunyt popsztártól.
2009. szeptember 3. csütörtök 19:00 - HírExtra
Az 50 éves korában meghalt énekest olyan hírességek mellett helyezik végső nyugalomra a Forest Lawn emlékpark nagy mauzóleumában, mint a legendás hollywoodi színész Jean Harlow, Carole Lombard, Clark Gable és a híres humorista, Red Skelton.

A szertartáson csak a család tagjai és néhány közvetlen barát, köztük Diana Ross énekes lesz jelen.

Az amerikai sajtó értesülése szerint Jackson temetése rendkívüli összegbe kerül, részben azért, mert a család 12 temetkezési helyet vásárolt meg. Azt nem tudni, hogy a másik 11 helyet mire használják, elképzelhető, hogy Michael aranyozott koporsója mellett lesz szüleinek és testvéreinek is a végső nyughelye.

A család és a hatóságok arra a kérték a rajongókat, hogy maradjanak távol az eseménytől; a rendőrség a szigorú biztosítás részeként lezárja a környező utcákat, és a Los Angeles belvárosától mintegy 13 kilométerre északra fekvő temető szerda este óta nem látogatható.

A 45 perces temetés a tervek szerint budapesti idő szerint péntek hajnali 4-kor kezdődik. A koporsó földbe eresztésekor a soul királynője, Aretha Franklin fog énekelni. A temetés után Michael Jackson koporsója köré vastag betonteknőt öntenek a sírrablók elleni védekezésül.

Miközben a család a popsztár elvesztését gyászolja, a rendőrség még nem zárta le a nyomozást Jackson halála ügyében. A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette az énekes halálát, amelyet egy "másik személy által beadott intravénás injekció" okozott.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a halált alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol és egyéb nyugtatók miatti "heveny mérgezés" okozta. A legfőbb gyanúsított Jackson volt orvosa, Conrad Murray, vádemelés azonban még nem történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

állampolgári
2009. október 12. 14:42
Michael Jackson és a pszichiátriai szerek

A világ megrendülten értesült Michael Jackson haláláról, és több híradás látott napvilágot arról, hogy a sztár milyen erős gyógyszereket, többek között antidepresszánsokat szedett. Az antidepresszánsok és hasonló szerek veszélyes mellékhatásait pedig számos halálesettel – köztük több híresség halálával – kapcsolatba hozták már.

Ha hinni lehet a nemzetközi sajtóban megjelent híreknek, a popkirály jó néhány féle szert, köztük fájdalomcsillapítókat és antidepresszánsokat szedett. Nem lenne meglepő, ha a vizsgálat összefüggést találna az énekes halála és e szerek mellékhatásai között, ugyanis ilyen szereket más hírességek halálával is kapcsolatba hoztak már. A 60-as évek amerikai rocklegendája, Del Shannon mindössze 15 nap antidepresszáns-szedés után öngyilkosságot követett el, de ide sorolható a Nirvana együttes énekese, Kurt Cobain is, aki egy pszichiátriai serkentőszeren töltötte a gyermekkorát, halálakor pedig vérében – a heroin mellett – egy másik pszichiátriai nyugtatót is találtak.

Az ilyen szerek mellékhatásairól szóló hírek nem újkeletűek. Az utóbbi években hivatalos gyógyszerhatóságok sorozatban jelentettek meg nemzetközi figyelmeztetéseket bizonyos pszichiátriai szerek – köztük antidepresszánsok – veszélyes mellékhatásairól. Egy magyar orvosi honlap szerint Magyarországon minden harmadik ember szed nyugtatót, antidepresszánst vagy fájdalomcsillapítót.

A Michael Jackson által – a híradások szerint – szedett pszichiátriai szerek magyarországi gyógyszerleiratában is szerepel, hogy ezek a szerek szívproblémákat, légzészavart okozhatnak. Nem kizárt, hogy újabb világhírű művész esett áldozatul annak a pszichiátriai gyógyszeriparnak, amely nemzetközi szinten 330 milliárd dolláros bevételt hoz minden évben.

További nformáció:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.:(1) 342-6355
E-mail: info@cchr.hu
Web: www.emberijogok.hu
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását