2024. június 1. - Tünde

"Pluszpénzt a rendvédelmi szerveknek!"

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) üdvözli, hogy a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében kiemelt forrásokat biztosítana a rendőrség megerősítésére és fejlesztésére.
2009. szeptember 4. péntek 12:58 - HírExtra
Kónya Péter közleményében azt írta: a szövetség felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy nem lehet az ország biztonságát, a közbiztonságot az állampolgárok által is joggal elvártan megerősíteni, ha a fejlesztéseket csak egy rendvédelmi szervre - a rendőrségre - leszűkítve hajtják végre, míg a többi fegyveres és rendvédelmi szerv működőképessége - költségvetési források hiányában - tovább romlik.

Emlékeztetett: a nemzetbiztonsági szolgálatok, a vám- és pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás, a tűzoltóság, a polgári védelem, a honvédség, a rendőrséggel együttesen biztosítják az ország biztonságát, a közrendet és a közbiztonságot.

"Az FRDÉSZ ezért elvárja, hogy az évek óta tartó elvonások helyett, a jövő évi költségvetésben minden fegyveres és rendvédelmi szerv személyi és dologi kiadásokra kiemelt támogatást kapjon" - tette hozzá.

Mint írta, ezzel összhangban az FRDÉSZ követeli, hogy 2010-ben állítsák vissza a fegyveres és rendvédelmi dolgozók 13. havi bérét, bruttósítsák fel a jövőre adókötelessé váló béren kívüli juttatásokat, valamint legalább a tervezett infláció mértékével, 4 százalékkal emeljék meg az illetményalapot és a közalkalmazotti bértáblát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását